(De)montage en vervangen van zonnepanelen

Onderdeel van de installatie is natuurlijk het monteren van zonnepanelen. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat oude zonnepanelen vervangen moeten worden. Dit kan om verschillende gebeuren. U wilt bijvoorbeeld uw opbrengsten verhogen. Nieuwe zonnepanelen brengen meer op, dan oudere zonnepanelen. Dit heeft ermee te maken dat de zonnepanelen nog steeds doorontwikkeld worden en daardoor meer capaciteit krijgen. Daarnaast is het rendement van oudere zonnepanelen stukken lager, dan nieuwe zonnepanelen. Een andere reden kan zijn vanwege het uiterlijk van de zonnepanelen. Tegenwoordig zien zonnepanelen er strak uit met hun zwarte uiterlijk. Dit in tegenstelling tot de (oudere) blauwe zonnepanelen.

Kortom wij doen ook het demonteren en vervangen van uw huidige zonnepanelen. 

Schuine daken

Bij schuine daken gebruiken we bij voorkeur Schletter montagemateriaal om de zonnepanelen te installeren. Dit is robuust en geeft minimale belasting op de dakpannen.

In de gevallen dat we geen Schletter kunnen monteren gebruikt de Zonnefabriek ClickFit.

Platte daken

Op platte daken maakt 365 Solar Solutions gebruik van Esdec FlatFix. Dit montage systeem is ontwikkeld voor eenvoudige en snelle montage van zonnepanelen op platte of licht hellende daken. FlatFix kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen ballast. Bij het gebruik van ballast wordt gebruik gemaakt van aluminium profielen die in een uitsparing in de FlatFix beugel worden geklikt.

FlatFix wordt standaard in drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen windsnelheden tot 13BF met een minimaal aan ballast gewicht. De FlatFix beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en RVS. Het FlatFix systeem kan worden gebruikt voor de montage van bijna alle types zonnepanelen.

Bij platte daken waar grote systemen op geïnstalleerd worden maar waar ballast een issue is, kiezen we voor Sunbeam.

Bekabeling

Voor de bekabeling gebruikt 365 Solar Solutions solarkabel van Eldra. Eldra heeft meer dan 10 jaar ervaring met kwaliteits-solarkabels. Alle kabels worden vervaardigd in Ittervoort, Nederland. Vertind koper, halogeenvrije materialen, UV- en Ozon resistente dubbele bemanteling en bestand tegen hoge en lage temperaturen zijn standaard kenmerken van Eldra’s Solarkabels. En alle kabels worden vanzelfsprekend netjes gebundeld en weggewerkt.