Omvormers

Zonnepanelen zetten zonnestralen om in zonne-energie, ook wel gelijkstroom genoemd. De uitdaging is om deze gelijkstroom om te zetten in 230 volt wisselstroom. Daar werken alle apparaten in een huishouden op. Een zonnesysteem maakt daarom gebruik gemaakt van de omvormer. Een omvormer zet energie van de zon om in stroom voor je apparaten.

Het verwachte vermogen van jouw zonnepanelen bepaalt het vermogen van jouw omvormer. Alleen door perfecte afstemming van zonnepanelen en omvormer kan je namelijk het beste rendement behalen. Dit instellen van het vermogen van de omvormer wordt ook wel dimensioneren genoemd.

Welke soort en type omvormer het meest geschikt is voor jouw zonnepanelensysteem, is afhankelijk van het vermogen van jouw zonnepanelen en of er sprake is van schaduwvorming op jouw dak. Wij hebben verschillende type omvormers, zowel serie als parallel. Voorbeeld van parallel omvormers zijn de SolarEdge en de Enphase. Onze adviseurs van 365 Solar Solutions kijken welke omvormer het beste past bij uw situatie voor het beste rendement!